8 Ağustos 2014 Cuma

Dana Etli ve Sebzeli Noodle

Merhaba sevgili çekirdek okurlarım! Bugün sizlere hafta sonu kardeşimle yaptığımız spesyalin(!) tarifini vereceğim. Dukan falan da yalan olduğuna göre biraz noodle yiyebiliriz sanırım! Yalnız siz benim gibi abartıp 3 kase yemeyin! :)

Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğruyoruz, ya da hazır kuşbaşı kıyılmış şekilde de alabilirsiniz.. Normalde susam yağı kullanacağımız tarifte evde fındık yağı bulunduğu için fındık yağı kullandık, sonuç gayet tatmin ediciydi hem lezzet hem de noodleların yapısı açısından. 

2 yemek kaşığı kadar tavamıza fındık yağından koyduktan sonra kuşbaşı doğranmış yarım kilo kadar kuş başı doğranmış etimizi ilave ediyoruz ve soya sosumuzdan 2 yemek kaşığı koyduktan sonra çevirerek pişiriyoruz. Tava olarak varsa vok tava kullanırsanız karıştırması daha kolay olacaktır.



Tahta kaşığımızla etlerimizi çevirdikten sonra üstüne soğanlarımızı ekliyoruz. soğanları çok ince ve küçük doğramazsanız iri halleriyle daha lezzetli olacağını garanti ediyorum.


Soğanları da etle biraz pembeleşinceye dek kavuruyoruz.Son şekli ve renkleri aşağıdaki gibi oluyor.


Daha sonra ince ince doğradığımız kırmızı ve yeşil dolmalık biberlere isterseniz kabak da ilave edip ekleyebilirsiniz.Böylelikle rengarenk muhteşem bir görüntü elde edebilirsiniz :)




Bu aşamada etleriniz pişerken ayrı bir tencerede 1 litre kadar su kaynatıp 4 parça noodle küpünü ekliyoruz. 





Noodlelar damak tadınıza bağlı olarak istediğiniz kadar yumuşadıktan sonra ateşten alıp süzebilirsiniz. Daha sonra noodleların birbirine yapışmasını engellemek için de 2 yemek kaşığı kadar fındık yağı ekliyoruz ve birkaç kez altüst ediyoruz.



İşte o an! Artık iki sevgiliyi birleştirmenin vakti geldi! Sebzeli etli karışımımızla noodlelarımızı vok tavamızda birleştiriyoruz. Son bir dokunuş olan soya sosundan da zevkinize göre 2-3 kaşık daha ilave edebilirsiniz. Ama unutmayın! Soya sosu oldukça tuzlu bir sos olduğundan final yemeğinizin tuzunun fazla olmamasına dikkat etmenizde fayda var :)


Eveeeeet az ama öz sofra düzenimizi de kurduktan sonra ev limonatamızın da eşliğiyle ağzınıza layık etli sebzeli soya soslu noodleımız hazır! Dileğinize göre sticklerle yemeyi tercih edebilirsiniz :) Afiyet Olsun! 



6 yorum: